dimecres, 27 de novembre del 2013

El cor: eina principal de la nostra vida

Com tots ja sabem, el cor és l’òrgan que dóna sentit a la nostra vida. Està més que clar que sense ell no viuríem, però cal cuidar-lo perquè moltes persones pateixen malalties relacionades amb el cor, i què millor que tenir la tecnologia al nostre abast per ajudar-nos a fer-les front.

Quines són aquestes persones i les causes?

A tots nosaltres, sense cap excepció, a mesura que va passant el temps, se’ns va desgastant el cor, fins que morim, cosa que fa que pensem que els que tenen problemes del cor és la població de la tercera edat, PERÒ, això no és ben bé veritat: alguns infants i adolescents també pateixen malalties cardiovasculars (bufs al cor, malformacions cardíaques...)fixeu-vos en el següent enllaç que ens explica el cas d’un nen de sis anys:


Aquestes malalties les pot patir tota la població, des dels meus desafavorits fins a la persona més rica del teu barri a la que no li falta de res, des d’aquell que més ho coneix fins al qui no sabia ni de la seva existència. Cal que tingueu en compte que el sobrepès, falta d’activitat física, consum de tabac i mala alimentació ajuden a desenvolupar malalties de cor!  


Estudis basats en la població jove mostren que les malalties de cor comencen a l'adolescència.


Us adjuntem un vídeo en el que s’explica causes i factors de rics:












De què serveix la tecnologia? 

No cal saber tecnologia per evitar el desenvolupament d’una malaltia de cor, ja que si t’ha tocat solament podràs combatre-la, però sí que gràcies a l’avanç en medicina, a la tecnologia, una persona que tingui tal malaltia pot fer una vida més o menys normal, només cal tenir-hi accés 


La tecnologia creix a marxes forçades i ajuda als pacients a tenir una millor vida. A continuació podeu veure un vídeo en el que ens ensenyen algunes de les noves tècniques: 



Tots sabem que la tecnologia és CLAU per ajudar-nos en aquestes malalties. Es fa ús des d’ecografies, cirurgies, trasplantaments i fins i tot de creacions de cors artificials, com es veu en la imatge de la dreta.




També, hem de tenir en compte que moltes vegades els tractaments naturalsajuden molt. 
Voldríem destacar, també, que existeixen cinc aplicacions per smartphones que ajuden a cuidar del teu cor.


Com ja hem explicat, el tabac és una de les causes que provoquen malalties cardiovasculars. En relació a la tecnologia, s’ha creat la cigarreta electrònica, una alternativa a la cigarreta, sense nicotina, que s’ha posat molt de moda i està destinada tant als qui desitgen seguir fumant, com pels que ho volen deixar. Aquesta nova tecnologia pot ajudar a que la gent deixi de consumir substàncies nocives i es redueixin malalties cardiovasculars. 


I de cara a un futur... què? 

I així continuarem seguint, en busca de la perfecció que ens permeti una millor satisfacció de les necessitats de les persones.  Les tecnologies milloraran i es podran tractar més eficaçment totes les malalties de cor existents. 
No us perdeu la notícia de l’enllaç que hi ha a continuació, ens obra camí cap a un nou món tecnològic, on amb l’ajuda d’imatges hologràfiques 3D es pretén operar el cor!! 


Com millora la vida dels pacients?  

La tecnologia és la base que els ajuda a tirar endavant, els proporciona una nova vida, una petita esperança que, sense l’existència de la tecnologia, no seria possible.  Per exemple, hi ha persones que viuen gràcies a un marcapassos i ens expliquen l'experiència. D'altres, viuen gràcies a un transplantament de cor, fet que suposa uns canvis en la seva vida



Encara que a vegades puguin tenir una vida més limitada, tots els usuaris agraeixen la tecnologia, ja que gràcies a ella ara estan segur, alegres i plens de vida. Per tant, encara que hi hagi conseqüències negatives, la part positiva sempre supera la negativa.  
Doncs ja sabeu, cuidem del nostre cor que només en tenim un! 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada