divendres, 29 de novembre del 2013

L'Amal i les noves tecnologies

Tuixen Fernandez


Qui és l'Amal?
L’Amal, una jove de 25 anys, de ètnia musulmana acaba d’instal·lar-se a la Vila d’Alcarràs. Alcarràs és un poble de 9800 habitants, amb una extensió de 115km2 i una altitud de 137m. Es troba El que més li agrada fer en el seu temps lliure és cuinar, ballar i conèixer nous amics. Ella de moment no domina aquest món, però li interessa molt les xarxes socials. Una de les que ella utilitza amb més freqüència és el facebook ja que és un bon mitjà per comunicar-se amb persones que ara per ara te molt lluny.


Quins recursos s'utilitzen?
Acudeix tots els dilluns i dimecres al centre cultural "Lo casino" on fan classes d'aproximació a les noves tecnologies. Gràcies a aquestes classes que s'ofereixen totalment gratuïtes, d'una banda ajudaran poc a poc a que l'Amal pugui moure's per aquest món sola i d'altra banda, per ajudar-la a integrar-se a la vila.



Quins problemes ens trobem?
El principal problema és el context social en que es desenvolupa ja que aquest és molt reduït, degut a no saber parlar massa el català, i no tenir la família a prop li és molt més difícil superar aquest procés d'adaptació. El context tecnològic seria juntament amb el context social un dels problemes mes importants ja que es veu limitat en molts aspectes, ja que si l'Amal no acudeix al centre no pot posar-se en contacte amb les tecnologies i avançar.

Un altre dels problemes que es presenten és el fet de què l'Amal sigui d'ètnia musulmana fa que pateixi un aïllament social. Dia a dia sent comentaris racistes, rep moltes critiques que l'impedeixen integrar-se totalment a la societat, critiques relacionades amb la manera de vestir, les seves costums, etc. Les quals sembla ser que l'allunyen de sentir-se catalana.
Tot aquest procés ha donat forces a l'Amal per voler introduir-se en el món de les TIC, així gràcies aquestes pot conèixer gent i pot comunicar-se amb familiars que estan al seu país d'origen.



Estratègies de difusió: Xarxes socials com facebook, twiteer, skype entre d'altres








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada