divendres, 6 de desembre del 2013

En Quim, esperit de superació

Factors de superació

Tot i tenir Síndrome de Down hi ha hagut molts factors que l'hi han permès superar diverses problemàtiques, com l'aïllament social i digital. 

Un d'aquests, considerat el més important, ha estat el seu pare que mitjançant eines tecnològiques i ganes d'ensenyar al seu fill, ha aconseguit millorar la seva capacitat d'aprenentatge i desenvolupament en aquest àmbit. Un dels altres factors ha estat la creació del videoblog, el qual l'hi ha permès desenvolupar les seves idees, capacitats digitals, i adquirir més conixements.

Aquests dos factors han estat els màxims responsables de la superació de la problemàtica que se li presentava al Quim. El motiu és que la carència d'aquests dos, indicats anteriorment, haurien provocat que el Quim seguís més aïllat de la societat digital perquè no hauria expressat res del que ha pogut escriure al blog, i, tampoc hauria desenvolupat les capacitats que avui en dia té sinó hagués practicat de la manera que ho ha fet gràcies al blog i l'ensenyament per part del seu pare.

La mirada professional

Des del punt de vista dels treballadors socials s'hagués pogut dur a terme una intervenció mitjançant un Pla per a la inclusió social i digital d'en Quim. El pla és una acció interdepartamental en l'àmbit de la cohesió social que té com a objectiu prevenir i lluitar contra els factors d'exclusió social i posar les eines necessàries en favor d'una societat més cohesionada i més justa.
Altres vies de resolució de la problemàtica serien implantar classes d'aprenentatge perquè el Quim i d'altres nois i noies amb la mateixa problemàtica poguessin desenvolupar les capacitats digitals. També obres socials que promoguessin la inserció de les persones afectades per la problemàtica.

De totes les problemàtiques se'n deriven d'altres. Del problema de no tenir competències digitals se'n deriva l'aïllament d'aquesta persona en front la societat, donat que la societat actual és digital, i, la carència d'aquestes competències provoquen a la persona immersa en aquesta dificultat una inserció menor que les altres persones que no estan afectades.

Quins canvis hi ha hagut?
L'experiència de les noves tecnologies li ha servit per a desenvolupar més les seves capacitats i també per a millorar la seva comunicació amb les persones.

A continuació us deixem un vídeo sobre l'entrevista que vam realitzar a en Quim on ens dona la seva opinió sobre tot el contingut del blog. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada