dimecres, 11 de desembre del 2013

La visió positiva de Google Maps de la Marina

    Un servei imprescindible per a realitzar treballs 

    La Marina, una estudiant de 20 anys de la facultat de Turisme i Hoteleria de Barcelona i que en comparació amb el cas exposat anteriorment l'entrevistada té molta noció de la utilitat de Google Maps. 

    El seu cas és el d'una noia que utilitza Google Maps de forma positiva, com una eina que li permet la realització dels seus treballs. Mitjançant una entrevista que ens ha concedit, ens ha pogut fer saber tot el que ella pensa sobre aquest servei:

    "És una gran eina, que utilitzo molt per a fer treballs, sobretot el que tinc ara entre mans, ja que hem permet marcar itineraris del viatge que estic organitzant pel treball, també l'utilitzo per a poder marcar punt per punt totes les ciutats i destins visitats, a més a més a cada punt es pot afegir informació sobre la ciutat i la destinació, també fotografies i té moltes més utilitats. El Google maps és realment una gran eina que ens ha facilitat la manera de viatjar, poder planejar un viatge, poder conèixer més informació sobre els diferents llocs, per tant val a dir que es poden conèixer varis llocs de tot el món, gràcies a aquest mapa virtual."

A la part esquerra de la fotografia veiem un clar exemple d'itinerari i a la part dreta, una fotografia d'un dels països, Helsinki


Tenint en compte el cas de la Marina, podem haver-hi certs factors de protecció que eviten i ajuden a que no hi hagi certa problemàtica a l'hora d'utilitzar el servidor,que són: poder accedir a aquest servei, és a dir tenir accés a Internet, saber utilitzar aquest servei i per a què funciona, tenir una noció de quina utilitat li proporcionaré al servei, i tenir una certa capacitat de coneixement del servei com per a poder aconseguir els objectius proposats. A més a més també cal tenir en compte que en aquest cas, no hi ha cap tipus de problemàtica per part de la Marina, ja que té coneixement dels

certs factors de protecció. 

Una possible problemàtica rellevant produïda per la major part de la població, seria el fet de deixar d'utilitzar antics mètodes a canvi d'aquest servei digital que cada vegada té més pes en la nostra societat, i cada vegada són més els dispositius que el tenen aplicat, com ara els telèfons mòbils, els cotxes,(encara que són pocs els que poden oferir aquest servei, però de cara al futur cada cop seran més els vehicles que puguin proporcionar aquest servei) entre altres.


Per tant, la problemàtica que pot haver-hi en un futur, és que les persones que són d'una generació més antiga que la nostra tinguin més dificultats a l'hora d'utilitzar aquest nou mètode i que per tant no es vulguin o no es puguin modernitzar. Perquè diem això? Doncs bé, per què hi ha persones que es neguen a aprendre a utilitzar el servei, perquè prefereixen els mètodes més tradicionals. Per tant no dependrà de si aquella persona es pot adaptar al servei o no, si el podrà tenir o no, si no que també és important tenir en compte les ganes que tingui aquella persona d'aprendre, o d'adaptar-se als nous serveis digitals.

Pel que fa al punt de vista dels treballadors socials, considerem que aquest servei podria ser una eina molt útil i eficaç perquè es podria fer servir per localitzar la casa d'un determinat usuari,(per si han de fer una visita a domicili) per a poder tenir coneixement de l'entorn que envolta i moltes coses més que podrien fer a través d'aquest servei.

Aquesta eina ha comportat determinats avantatges com per exemple: facilitar la vida de les persones a l'hora de traslladar-se d'un lloc a un altre, saber la duració que més o menys trigarà en arribar al destí proposat, poder comparar distàncies, poder visitar (mitjançant fotografies) altres indrets d'arreu de tot el món... Tot això ha comportat que les persones ens podem fer una mínima idea del lloc on es pretén o es desitja viatjar, poder escollir quin camí és més còmode, i moltes coses més. 

Si suposadament en la situació de la Marina, s'hagués donat el cas de no saber utilitzar o no tenir accés al servei, li hagués produït certs problemes a l'hora de poder realitzar treballs, ja que els estudis que ella esta cursant té molta importància l'eina de Google Maps, per tant és important prescindir i tenir coneixements per a la seva utilització. Tot i que val a dir que, la Marina és una noia jove, per tant segurament s'adaptaria a les circumstàncies, tot i que se li limitaria el fet de poder realitzar els seus treballs, menys facilitat per accedir a la immensa informació que aquest servei conté, i per tant això li provocaria tenir menys coneixements que altres dels seus companys, ja sigui per la informació i per la utilització d'aquest. 

1 comentari:

  1. Jo sempre em perdo ... fins i tot per casa jaja , sempre que he de anar a qualsevol lloc desconegut per a mi , o conegut , pero que no se com arribari , faig servir aquesta tecnologia , ES MOLT UTIL !!

    Espartac

    ResponElimina