dimarts, 10 de desembre del 2013

Hisòria d'en Josep

USUARI DE LA TELEMEDICINA ENS EXPLICA L'UTILITZACIÓ D'AQUEST TIC A LA SEVA VIDA DIARIA.

En Josep és un home que viu amb un poble de muntanya i degut a la seva malaltia ha de desplasar-se sovint al centre mèdic, aquest desplasament sovint no és pot realitzar degut a la climatologia i altres factors el qual pot veures perjudicat en front amb aquest control.

A continuació el Josep ens explicara en primera mà com utilitza la telemedicina i com li ha millorat la qualitat de vida.


FACTORS DETERMINANTS DE LA SOLUCIÓ.

El factor determinant per ha resoldre la problemàtica d’en Josep és la Telemedicina. La tecnologia ha fet que en Josep sigui totalment independent en les seves visites rutinàries, ja que no ha de dependre de cap familiar per poder anar al centre mèdic i s’estalvia diners en transports privat com taxis o vehicles de transport adaptats.

Degut a que viu en un poble de muntanya (Castellar de n’Hug), a l’hivern sovint es queda incomunicat per el clima i per això li era impossible accedir al centre mèdic per realitzar el control, gràcies a la telemedicina, en Josep pot realitzar la consulta mèdica sense sortir de casa i poder fer un seguiment de qualitat juntament amb el seu metge a través de l’ordenador amb webcam i internet.

QUE PODEM FER COM A FUTURS TREBALLADORS SOCIALS?

Des del punt de vista de futurs Treballadors Socials, trobem que l’accés a la informació i utilització de les TIC és fonamental per poder utilitzar-les per al nostre benefici, en aquest cas, la telemedicina pot ajudar a en Josep a ser més autònom i en el estalvi econòmic.

Altres vies de resolució de la problemàtica que planteja en Josep podria ser, fer-li accessible un medi de transport, tot i que, no garanteix l’accés tots el mesos de l’any, ja que tenim en compte que en poble on viu, al hivern sovint es queda incomunicat i es gairebé impossible el seu accés.

AVANTATGES I INCONVENIENTS EN EL CAS DEN JOSEP.

Utilització de la telemedicina en el cas del Josep:

Avantatges:

- Estalvi econòmic en els medis de transport.

- Comoditat en la visita rutinària.

- Control de les visites durant tot l’any independent-ment del clima.

- Gràcies a no haver de viatjar, deixa de ser dependent d’algun familiar o conegut.

Inconvenients:

- En Josep té més responsabilitat a l’hora de realitzar les proves.

A el Josep li ha canviat la vida gràcies a la telemedicina, ja  que ara és completament independent, pot realitzar els controls rutinaris de la seva malaltia des de casa i amb molta més comoditat. No depèn de medis de transport per al recorregut de casa al centre mèdic, no intervé la climatologia en l’accés al centre mèdic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada